Wednesday, February 29, 2012

Hentikan Peperangan, Sebarkan Keamanan - Show - Off Siot!

Nice komik. Nice Moral.

Sinonim dengan dunia bahawa perang telah sebati dalam jiwa seorang manusia. Perang terhadap masyarakat, perang terhadap negara, perang terhadap diri sendiri, semua jenis perang membawa pelbagai maksud yang sepatutnya diambil secara positif. 

Tetapi peperangan merampas hak manusia, membunuh membabi buta, mengorbankan orang yang tidak berdosa harus kita tentang. It is a meaningless war. The result is nothing. Your are seeking justice but eventually you becoming one. Baca komik ini dan berfikir secara logik bahawa begitu senang manusia boleh mendapat keamanan. Cuma kita manusia yang ego, keras hati dan tamak menyebabkan fikiran logik sebegini tidak langsung tercapai.

Wednesday, February 29, 2012

Dua Jenis Perompak Yang Wajib Anda Kenal Pasti - LOL Siot!

So called true!

Tuesday, February 28, 2012

Android Applikasi Ustaz Azhar Idrus - Cool Siot!

Proud.

Ustaz Azhar Idrus, seorang penceramah agama yang dihormati dan terkenal. Cara dakwahnya yang lebih mensasarkan golongan remaja meyebabkan beliau disenangi golongan muda serta semakin meningkat naik namanya dimana- mana sahaja. Kalau dulu nak dengar ceramah or kuliah beliau mesti melalui youtube. Tetapi, kini lebih senang kerana Mohamad Ghazaly Abdul Rahman telah mencipta aplikasi android Ustaz Azhar Idrus bagi mereka yang ingin mengikuti setiap berita, video terbaru serta pertanyaan umum dari Ustaz Azhar Idrus. Dunia semakin canggih dan ilmu boleh didapati dimana - mana.





























Muat Turun Disini :


Agaknya Ustaz Don bila lagi nak ada android?

Tuesday, February 28, 2012

Pelukis Kartun Yang Menghina Rasulullah Mati Terbakar - Dasat Siot!

Inilah Hukuman Allah

Kurt Westergaard, seorang pelukis Danish yang dahulunya sangat terkenal dengan lukisan karikatur beliau yang menghina Rasulullah s.a.w. Hasil daripada kontroversi tersebut, pelbagai cemuhan dan kritikan dituju kepada beliau sebagai suara membangkang tindakan beliau yang menghina kesucian agama Islam serta mencalarkan maruah penganut - penganut agama Islam. Kejadian ini menyebabkan beliau dikawal ketat oleh pihak berkuasa Danish bagi mengelak serangan bunuh oleh pelbagai pihak.

Namun, Menurut Arabic newpaper yang disiarkan di Saudi Arabia, Kurt Westergaard telah mati dalam keadaan terbakar di dalam biliknya sendiri.



























Berita kematian beliau ketika itu dikawal bagi mengelakkan spekulasi - spekulasi negatif dari media asing. Pihak berkuasa Danish sehingga hari ini tidak dapat mencari bukti kematian pelukis tersebut walaupun beliau dikawal ketat oleh pihak berkuasa semasa sebelum kejadian berlaku.
Kurt Westergaard

Pada February 2008, Kurt Westergaard pernah diserang oleh tiga pejuang Arab namun berjaya ditumpaskan oleh pihak berkuasa. Begitu juga dengan penyerang Muslim Somali yang cuba membunuh Kurt menggunakan pisau dan kapak. Disebabkan beliau dikawal ketat, keselamatan beliau buat sementara waktu sangat terjamin.

Tetapi apa yang menghairankan mengenai kematian pelukis Danish tersebut adalah, beliau terbakar di dalam keadaan bilik beliau yang dikawal oleh pihak berkuasa. Api yang membakar beliau juga misteri kerana tiada punca atau kebocoran yang menyebabkan berlakunya kebakaran.
Karikatur yang mencetuskan kemarahan orang Islam di seluruh dunia






























































Tetapi terdapat spekulasi bahawa berita yang diterbitkan oleh lawan web zimbio.com sedikit mencurigakan kerana post yang diterbitkan adalah pada tahun 2010 bertarikh 7 March. Timbul tanda tanya mengenai berita ini sahih atau sebenarnya pihak tertentu tidak mahu berita ini tersebar luas. Terpulang kepada readers untuk menguraikan teka - teki ini namun yang pasti azam Allah tersangatlah berat.

Itulah Kekuasaan Allah, walau pelbagai perisai dan bala tentera yang kuat digunakan, jika Allah memberi pembalasan, tiada apa yang dapat terlepas daripadanya.

Monday, February 27, 2012

Yoga Extreme Untuk Baby - Extreme Siot!

Too Extreme.

Lena Fokina, guru yoga yang julung kalinya memperkenalkan yoga sihat untuk bayi dengan cara yang extreme. Melambung dan melakukan somersaulting kepada bayi adalah teknik yang digunakan oleh Lena Fokina. Beliau menyatakan bahawa teknik tersebut adalah terbaik untuk bayi bagi menguatkan muscle dan tulang bayi serta mengelakkan bayi dari diserang kekejangan otot. Beliau menambah lagi bahawa teknik "baby yoga" mampu meningkatkan tahap kecerdasaan bayi. Nak try? Rujuk pakar dulu sebelum ada pula berita bayi tercampak keluar rumah kerana melakukan "baby yoga".










Monday, February 27, 2012

Rowan Sebastian Atkinson A.K.A Mr Bean Meninggal Dunia? - WTF Siot!

Stupid Joke!

Dunia maya di twitter digemparkan dengan berita kematian actor terkenal, Rowan Atkinson a.ka. Mr. Bean. Khabar angin tersebut tersebar diseluruh dunia dalam masa yang singkat padahal Rowan Atkinson masih lagi sihat dan bernyawa. Hal Ini berpunca dari joke yang bodoh dari seorang Twitter Philippines, Micheal Robert. Beliau dengan confidentnya menghantar post tweet beliau berbunyi seperti berikut:

"Fresh news from Britain, Rowan Sebastian Atkinson (a.k.a Mr Bean) passed away this evening"

Berita palsu tersebut terus tersebar dan MIcheal Robert memohon untuk menghentikan penyebaran rumors berita kematian Rowan Atkinson kerana ianya hanyalah gurauan.

A Joke? Siot! Aku seorang fan Mr. Bean dan aku sangat marah.
Bayangkan dalam masa beberapa jam, maklumat mengenai Rowan Atkinson diubah di dalam Wikipedia menyatakan tarikh lahir serta tarikh kematian beliau.

Yes. Rowan Atkinson masih lagi hidup.

Sunday, February 26, 2012

Yusri dan Lisa Surihani Berkahwin, Apa Kata Mereka? - LOL Siot!

Nice.

Yusri dan Lisa Surihani selamat diijab kabul pada 23 Januari 2012. Apa kata mereka?

Sunday, February 26, 2012

Saturday, February 25, 2012

Darkest Hour, Love As Weapon - Dunia Sebenar Yang Kita Diami - Terbaik Siot!

I'm So Darkest Hour!

Inikah dunia yang kita diami? Yes. Watch this music video. Sangat menarik.


Sing Along If You Want.

And with the presence of power
comes the rebellion of innocence
We're in this all for each other
Lifetime reversal in decline
Commencing countdown
the times has come
Battle lines are drawn
commit the ashes back to the earth
Lifetime no decline or falling back
to the end of the line

You've known the secret all along
Never stayed where you belong
A battleground that you adore
A heavy heart in a savage world

This is a war
With love as a weapon
When all that you've lived for is gone
Heavily armed
Stay ready for anything
I don't believe the innocent night or day
I'm at the mercy of all I say
I don't give anything away
I don't give anything away

You've known the secret all along
Never stayed where you belong
A battleground that you adore
A heavy heart in a savage world
And its a savage world

One that I've never known
Out of the safety of your home

This is a war
With love as a weapon
When all that you've lived for is gone
Heavily armed
Stay ready for anything
I don't believe the innocent night or day
I'm at the mercy of all I say
I don't give anything away

Sila tengok diakhir music video clip ini, lihat bagaimana orang muslim diganggu ketika solat. 

Saturday, February 25, 2012

Saturday, February 25, 2012

Kawal Skateboard Dengan Minda Anda - Cool Siot!

Cool and Futuristic

Board of Imagination, skateboard experimental yang digerak dan dikawal dengan menggunakan minda. Yes. Tak perlu lagi korang nak guna kaki  kalau nak lajukan skateboard or nak slowkan skateboard. Just Think. Apa yang menariknya mengenai Board of Imagination ini ialah setiap pergerakkan skateboard dikawal sepenuhnya dengan menggunakan minda anda. Untuk menggerakkan skateboard ke hadapan, berimaginasilah untuk bergerak kehadapan dan skateboard tersebut akan menganalisa gelombang otak dan bergerak menurut apa yang anda fikirkan. Kalau anda inginkan kelajuan, fikirkan kelajuan dan skateboard tersebut akan mencecah top speed sehingga 300mph. Nak perlahankan skateboard? Hanya fikir untuk berhenti dan secara slowly skateboard akan decrease speed dan berhenti. Cool kan?









Video Mengenai Board Of Imagination

Friday, February 24, 2012

Kenapa Namakan Blog Ini Blog Siot? - Bodoh Siot!

Beberapa hari yang lepas, aku ader lepak dekat warung dengan kawan - kawan aku. kitorang bercerita macam - macam dari isu semasa, politik, agama sampailah ke isu blog. Diorang tanya aku ader tak buat blog, aku cakap ader. Semua excited tanya macam - macam.

Kawan1 
 : Ko ader blog ek? Wahh kawan aku blogger rupenyer..
Aku
 : Haha bese la, baru jer start berblogging.
Kawan1
 : Ape la nama blog ko?
Aku
 : Blog Siot - Too Siot !
Kawan1
 : What??
Kawan2
 : Biar betui nama blog hang?
Kawan1
 : Haha Blog Siot? haha
Kawan3
 : .....(terdiam sambil hisap rokok)
Aku
 : Yala aku letak Blog Siot, awat?
Kawan2
 : Perghh..name lain bukan maen byk, siot jugak yang ko letak, cube la letak hatikumanis.blogspot  ke, cheriteraseorangaku.blogspot ke, mandiwajib.blogspot ke, kakikudibibirmu.blogspot ke..baru  la cam besh sket..haha
Aku
 : mandiwajib.blogspot? biar betul? Siot giler..
Kawan1
 : Nape ko letak nama blog ko Blog Siot?
Aku
 : Sebab aku rase cam best jer letak name cmtu..
Kawan1
 : Weh jawapan - jawapan tak berasas nie aku tak ley trima, ko was - was, amalan syaitan tu..cube jawap betul - betul.
Aku
 : Haha, sebenarnyer Siot tu...
Kawan3
 : Siot ar ko..(sambil hisap rokok)
Aku
: Bagi aku terang dulu..Siot bagi aku bukan perkataan yang kesat kalu kena pada tempatnya, aku selalu sebut cantik siot, best siot, takut siot..kan biler dengar rase lebih memberi impact kan..
Kawan1
 : Pergh..member aku pakar saikologi la plak..haha
Aku
 : Betui la weh..haha
Kawan2
 : Aper yang ko citer lam blog ko tu? Ader citer - citer macam bagaimana membela seekor aku, harus ke aku melintas jalan, panduan menjadi banduan, bahaya gosip liar, bagaimana dari jutawan ke dermawan, best jugak citer - citer camtu...
Aku
 : Citer aper yang ko baca nie?
Kawan3
 : Kalu aku bace blog ko, aku dapat rokok free tak?..(sambil menghembus asap rokok)
Aku
 : Rokok itu haram!
Kawan1 
 : Owh maknanya tiap kali ko nak post dalam blog, mesti ader perkataan "siot"?
Aku
 : Aaah, kire macam tagline la, so nanti readers aku rase yang isu aku tulis nie macam perlu diberi perhatian la..
Kawan2
 : Nape ko nak wat blog? apesal tak wat rumah ke, kolam ikan ke, ladang kambing ke, kebun getah ke..ader masyuk sket..
Aku
 : Blogging pown dapat duit jugak..janji rajin la...
Kawan3
 : Ko ader duit lebih..beli aku rokok seludup sekotak..murah beb!
Aku
 : Puihh!
Kawan1
 : Blogger dapat gaji macam penjawat awam tak? aku nak mohon jadi blogger la..
Aku
 : Ko boleh mohon penampar sulung aku rasenye nie..agak siot disitu..
Kawan2
 : Maser ko tulis dalam blog, pernahkah ko tahu berapa banyak perkataan yang ko tulis? Patutnye ko kene letak jumlah perkataan setiap kali ko update ko punyer blog..
Aku
 : Adeh, bukan masuk exam pun nak tulis jumlah perkataan cam jawap exam Bahasa Melayu..
Kawan3
 : Aku rase aku bukan keturunan Melayu la..Vampire kot rasenyer..
Aku
 : Ko bukan Vampire, ko bakal kene fire dengan aku..Gile ape korang nih tanya soalan pelik - pelik??
Kawan1
 : Mamak! Tukar channel wrestling!
Kawan2
 : Adik - adik, nak order air sungai segelas..
Kawan3
 : .....(sambil menghisap rokok kali le 20 batang)
Aku
 : .....(Siot!)
Aku
 : Ape yang aku nak wat kasi ajar bebudak nih?



Friday, February 24, 2012

Tandas Awam Yang Transparent - Kreatif Siot!

Kreatif but Berisiko

Tandas awam pertama yang bercirikan transparent di Swiss. Orang yang lalu lalang di kawasan tersebut boleh melihat interior tandas awam tersebut. Tetapi bagi mereka yang ingin menggunakan tandas, terdapat function dimana apabila tandas tersebut digunakan, cermin tandas tersebut secara automatik bertukar gelap melindungi mereka yang menggunakan tandas awam tersebut. Bayangkan kalau function cermin tandas awam tadi rosak dan korang tak tahu iannya rosak???
















Friday, February 24, 2012

Saat - Saat Genting Seorang Lelaki Ketika Kemalangan - Seram Siot!

Seram but Lega.

Security camera berjaya merakam saat - saat genting seorang lelaki ketika kemalangan apabila van hitam yang bertembung dengan sebuah 4 wheel. Watch him react.

Thursday, February 23, 2012

Gangster Dunia Yang Patut Anda Tahu - Memang Siot!

Tengok dan Korang Judge

# Aryan Brotherhood

# Mexican Mafia (La eMe)

# The Mungiki (Kenyan Mafia)




# Primeiro Comanda da Capital

# Black Guerilla Family

# La Nuestra Family

# Texas Syndicate (Texas 7)

# Mara Salvatrucha (M - 13)

# Baharom (Mat Rempit).....?
# Panglima Perang Malaysia....WTF?!
close