Thursday, October 25, 2012

Bapak Setan Sanggup Makan Anak Sendiri - Kejam Siot!

Oh Dunia !Port Moresby - Penduduk bandar perlombongan Papua New Guinea berkata mereka mendapati seorang lelaki yang mempunyai sejarah penyalahgunaan dadah memakan anak yang baru lahir semasa upacara sihir. Masyarakat setempat berasa amat sedih, marah, tetapi terdapat juga mereka yang ketakutan dan kebimbangan kerana terdapat kepercayaan sihir atau ilmu sihir di alamkan di kawasan mereka.

Menurut penduduk tempatan lelaki itu telah menjalankan upacara sihir, atau permulaan, untuk menjadi sebahagian daripada beberapa jenis masyarakat khas, katanya. Suspek mempunyai sejarah yang panjang dalam penyalahgunaan dadah. Beberapa tahun yang lalu, dia pernah menjadi gila berikutan kesan dadah yang diambil beliau.- ujar penduduk kampung yang menyaksikan kejadian berikut

Pada tahun 2009, ia telah dianggarkan bahawa 50 orang terbunuh dalam pembunuhan berkaitan sihir dalam masyarakat terpencil.

Kejam dan tidak berperikemanusiaan! Itu yang dapat diungkap ketika membaca laporan ini. Seolah - olah nyawa seseorang itu bagaikan kertas yang jika tidak ingin, boleh dikoyak dan dibuang begitu saja. Inikan pula bapak yang merupakan darah dagingnya sendiri, sanggup melapah anaknya demi kepentingan sendiri. Manusia kian GILA!

7 comments:

close